Prince Charles med Nordic by Nature

En gang imellem kommer der en invitation til mig fra Nordic by Nature, som præsenterer nordiske musik-navne i Berlin. Det kan være både live-artister og DJ’s. Genren er så vidt jeg skønner mestendels den elektroniske pop i den afslappede form.

Denne gang gjaldt invitationen til en præsentation i Prince Charles i aften.

Sammen med det amerikanske magasin Under The Radar  har Nordic by Nature hentet det amerikanske plademærke Red Eye Transit til Berlin. Plademærket præsenterer tre af sine nordiske kunstner/kunstnergrupper på Prince Charles i aften. Nordic by Nature fortæller i deres nyhedsbrev at pladeselskabet, som er hjemmehørende i Texas, fokuserer på værdier som musik, kunst, familie, fællesskab og venskab. Det er jo smukt.

Kunstnerne, I kan møde i aften, har nogle pudsige navne, hvilket vist nærmest er normen indenfor denne musikgenre:

  • Det danske projekt Dinner med Anders Rhedin som ledende figur. Hvis I google Anders Rhedin, får I mange hits – her henviser jeg til en artikel i Politiken sidste år,som jeg synes giver et godt indtryk af, hvad han og Dinner står for. Nordic by Nature henviser i deres invitation til musik med Dinner på YouTube.
  • Den norske duo Tomorrow We Move to Hawaii. Duoen har sin egen hjemmeside, hvor der er info og lydfiler og videoer, som man kan muntre sig med. Deres musikstil betegner de selv som “chillwave electro, coupled with raw punk attitude“. På deres video Kill Romance, som ligger på hjemmesiden, er deres billedunivers også ret flot, synes jeg.
  • Det norske band Tôg. Det er blød, behagelig pop med masser af synthesizer-effekter. På Red Eye Transit’ hjemmeside om bandet kan I læse mere og høre en prøve på deres musik, hvor der synges på norsk. Et af gruppens store hit kan I høre på hjemmesiden Brillance.no.

Club’en Prince Charles ligger i Pinzenstrasse 85, i Kreuzberg-Friedrichshain. I kan læse mere om Club’en dens hjemmeside og på hjemmesiden Resident Advisor, og I kan høre prøver af musik, som er spillet på Prince Charles på hjemmesidens Sound Cloud. På hjemmesiden er der også et link til Google Map, og angivelse af, hvilken U-bahn der går dertil.

Skriv gerne en kommentar