På tur med de kendte

Der findes en hjemmeside, som hedder Berlin1 – jeg har skrevet om den før. Der er altså meget interessant at læse der, hvis man vil følge lidt med i, hvad der sker i byen. Og så er der tips til restauranter, butikker, kultur m.m. Det er Berliner Morgenpost, der står for Berlin1.

Et af de faste indslag på Berlin1 er Berliner Spaziergang – hvor en journalist spadserer en tur i Berlin med en kendt person – og den kendte vælger selv ruten. Ofte handler det lige så meget om Berlin som om personen – og så bliver det dobbelt interessant.

Sådan er det i den artikel, hvor Joachim Stoltenberg er på spadseretur med Berlins Senatsbaudirektorin Regula Lüscher. Lüschers stillingsbetegnelse svarer vel nogenlunde til stadsarkitekt – men bare i noget større målestok. For det er store projekter, hun står for. Det nye Stadtschloss for eksempel, Tempelhof Lufthavn og ikke mindst renoveringen af Staatsoper på Unter den Linden, som trækker noget længere ud end planlagt.

Lüscher har ønsket at møde journalisten på toppen af et kommende højhus ved Hauptbahnhof. Der skal bygges en hel ny bydel på det tomme område ved banegården – området er døbt Europa-City. Jeg var ikke klar over, at de allerede er i gang med det – så det er vist for længe siden, jeg har været i Berlin. Det glæder jeg mig til at se i maj.

Lüscher og journalisten taler om at byen Berlin er noget særligt, fordi der stadig er så meget friplads at bygge på, og hvordan Lüscher som ansvarlig gerne vil sikre sig en arkitektonisk kvalitet, man kan holde ud at kigge på. For det er sådan Berlin, at der ikke kan stilles nogle særlige krav fra myndighederne – man kan kun bearbejde ariktitekterne, siger Lüscher. Og så er det ofte, at de protestbevægelser, som næsten altid følger et nyt projekt, er med til at lægge et pres på bygherren, fortæller hun. Artiklen er fra februar i år.

Hvis I har lyst til at lære Lüscher lidt bedre at kende og høre lidt om byggeplanerne i Berlin, så kan jeg anbefaler jer at læse artiklen. Den er skrevet i let læseligt sprog – men selvfølgelig på tysk. Der er et direkte link til artiklen på Berlin1 slut i indlægget her.

Men brug også Berlin1 som inspiration til, hvad I kan foretage jer i Berlin. Der er masser af gode forslag og oversigter.

Artiklen med Regula Lüscher

Hjemmesiden Berlin1

Skriv gerne en kommentar