Overblik og fordybelse

Hvad stiller man op, hvis man har besøgt Berlin flere gange og er ved at have set de fleste af Berlins mest kendte seværdigheder? Hvis man gerne vil gå lidt dybere ind i et bestemt emne eller en bestemt periode.

Man kan jo have en faglig viden eller interesse, som man gerne vil bygge videre på. Men det kan jo også være, at man bare er faldet for en bestemt periode i byens historie eller er interesseret i et specifikt emne, som man kan “dyrke” i Berlin.

Jeg kiggede lidt på Visit Berlins hjemmeside. Og jeg må nok sige, at den altså er lidt mere end alm. turistinfo. Hvis man har lidt tålmodighed og kigger lidt nedover siden, er der rigtig meget at komme efter.

Faste berlin-nyt-læsere vil måske huske, at Weimarer Republik-perioden især har min interesse. Det er i disse år (1919-1933) at kultur-livet blomstrer og det gør det især i Berlin, som bliver verdens midtpunkt for nye bevægelser indenfor musik, litteratur, kunst, film, teater osv. Inden for perioden falder også  “De brølende 2e0’re” eller på tysk “Die goldenen Zwanziger”

På Visit Berlins hjemmeside er der et menupunkt, som hedder Die Zwanziger Jahre, og her finder man en artikel, som beskriver alt det, som kendetegner perioden. Artiklen kommer i overskrifter ind på: Kunst, arkitektur, trafikudvikling, befolkningsforhold, mode, dans , forlystelsesliv og politik. Og det bedste af det hele: der er relevante links til uddybende artikler og de steder (f.eks. museer) hvor man kan opleve, se med egne øjne og få 20’ernes Berlin ind under huden. Jeg valgte menupunktet Berlins schauplätze der Weltgeschichte for at komme til siden om Die Zwanziger Jahre. Gå selv på opdagelse på Visit Berlin – I kan også vælge at se siden på engelsk.

Skriv gerne en kommentar