Omvisning i dag på Gropius-Bau

Hver søndag kl. 15 – således også i dag – kan man komme med på rundvisning i udstillingen Barbara Klemm Fotografien 1968–2013 på Martin-Gropius-BauDet koster 3€ pr. person.

Jeg har nævnt udstillingen før, og vil nu blot minde om den.

Barbara Klemm  var i en årrække fotograf for FAZ’s magasin Bilder und Zeiten. Knap en tredjedel af udstillingens 300 billeder er netop fotografier til dette magasin, så den del af udstillingen vil samtidig være et tilbageblik i Tysklands historie i perioden fra 1968 og frem. Her får vi bl.a. et gensyn med studenteroprøret, det delte Tyskland og genforeningen.

Klemm betegnes som en af Tysklands bedste pressefotografer. Et særkende for hendes fotografier er diskretion, respekt og deltagelse. I udstillingsomtalen på Berliner Festspieles hjemmeside (det er BF, som står for udstillingerne i Gropius-Bau) viser billedet af Willy Brandt og Leonid Breschnew, hvad der menes med den beskrivelse af Klemms specielle metode.

Barbara Klemm er også kendt som en dygtig portrætfotograf. Hun har fotgraferet mange kunstnere, og mange vil nok kende hendes portrætter af Mick Jagger og Alfred Hitchcock. Andre kendte personer, man kan møde på billederne i udstillingen er Janis Joplin, Andy Warhol, Neo Rauch, Gerhard Richter, Richard Serra, Friedrich Dürrenmatt, Thomas Bernhard, Herta Müller og Joseph Beuys.

Et andet afsnit af udstillingen viser Barbara Klemms optagelser af hverdagssituationer og gadebilleder rundt omkring i verden. Dem kan man også se nogle enkelte af på ovennævnte hjemmeside. Det er er meget flotte optagelser, og de er som Klemms fotografier altid er, i sort hvid. Det giver, synes jeg, en stor virkning af ro i billederne. Man kan bedre koncentrere sig om motivet og kompositionen, når det ikke samtidig er en eksplosion af farver.

Denne udstilling, tror jeg, vil være en rigtig flot oplevelse at tage med.

Se mere på udstillingens hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar