Øl fest på Karl-Marx-Allée

Gud ved hvad Karl Marx ville have sagt til det? – Nå, mon ikke også han tog sig en øl ind i mellem tanker om Kapital og Kommunisme. Lad os håbe det!

Her i weekenden 3.-5. august er der international ølfest på hele Karl-Marx-Allé. Lige fra Straussberger Platz til Frankfurter Tor. Og det er 2,2 km. Temaet er øl fra østeuropæiske lande, så der er mulighed for at udvide sin øl-horisont. Der er underholdning på scenerne langs alléen – her hvor militærparaderne i øst-tiden kørte frem med pomp og pragt. Hvor dejligt at tænke – øl i sommervarmen i stedet for kold krig. Det ka’ vi li’.

Bortset fra det, så er Karl-Marx-Allé og den historie rigtig spændende at stifte bekendtskab med. Tag jeg god tid en dag og tag U-bahnen fra Alexanderplatz til enten Weberwiese midt på alléen eller tag den helt til Frankfurter Tor og gå den anden vej tilbage. Nyd det flotte syn af de kæmpestore socialist-klassisistiske bygninger, som nu er privatejet og restaureret. Ta’ den Marx! Gør et stop ved den charmerende Café Sibylle og få en frokost eller en kop kaffe, og ikke mindst: se deres udstilling om Karl-Marx-Allées historie.

Men nu her i weekenden er det øl, det handler om.Her er lidt internationale tips:  Prost! Cheers! À votre santé! Salute! Na zdorovje! – læs selv videre.

Se også http://www.bierfestival-berlin.de/

Skriv gerne en kommentar