Obama kommer til Berlin

I Tagesspiegel online og på rbb Abendschau var den store nyhed i går eftermiddags og aftes at præsident Obama kommer til Berlin.

Det er den 18. og 19. juni han kommer og besøger byen, og han har sin kone Michelle med. Tagesspiegel skriver, at Forbundskanzler Merkel har inviteret ham flere gange, men først nu passer det ind i tidsplanen. Så hvis I planlægger en tur til Berlin i juni, så kunne I jo passe det ind efter Obamas kalender og få den ekstra oplevelse at se Obama holde tale – måske ved Brandenburger Tor.

Obama har været i Berlin før, det var i 2008. Da var han ikke blevet valgt til præsident endnu, og da syntes Merkel ikke, at det var passende, at han skulle tale ved Brandenburger Tor. Det var nok rigtigt tænkt. Men nu er han præsident, og som det bliver sagt i Abendschau-indslaget, så er det nok sådan, at hvis han gerne vil tale ved Brandenburger Tor, så kommer han også til det.

Andre mener, at han skal tale ved Rathaus Schöneberg, hvor Kennedy for 50 år siden lancerede udtrykket Ich bin ein Berliner for at udtrykke sin sympati med borgerne i det indeklemte Vestberlin. Det er spændende, hvor Obama vil tale, og hvordan han kommer ind på Kennedy-besøget. Om han gentager ordene? eller hvordan han refererer til dem. For komme uden om det kan han næppe.

Jeg var i øvrigt i byen samme tid som Obama i 2008, men læste kun om det i avisen. Jeg så ham ikke – kun menneskemængden ved Siegessäule, som jeg kunne se fra toget, da det kørte ind til Berlin. Fra Abenschau indslaget forstår man, at der var rigtig mange, der så ham – Tagesspiegel nævner tallet 200.000.

Læs artiklen i Tagesspiegel

Se nyhedsindslaget i rbb Abendschau

 

Skriv gerne en kommentar