Nytårskoncert i Berlin

Nytårsdag kl. 11.15 og et par timer frem kan man altid finde mig foran TV’et til nytårskoncert i Musikverein i Wien. Det er så festligt at se og høre. Og i år var der ekstra humør på med dirigenten Franz Welser-Möst’s uddeling af tøjdyr til musikerne, mens de spillede Ein Hund kam in die Küche (den vi kender som Min hat den har tre buler). Under koncerterne og i pausen mellem første og anden afdeling (på de tyske kanaler) vises der film med flotte optagelser fra Wien – byen og slottene, inde og ude. Og så kan jeg ligeså godt afsløre det her – selv om jeg jo svigter Berlin en smule: jeg vil prøve at få fat i billetter til næste nytårskoncert. Jeg har været i salen, men nytårskoncerten – det ville være flot. Nok om det.

Nu til Berlin. For der er selvfølgelig også nytårskoncerter i Berlin. Og her har jeg fundet en nytårskoncert fra Wien frem til jer, nemlig Wiener Neujahrskonzert in Berlin. Den spilles i aften kl. 19.30 i Französischer Dom på Gendarmenmarkt. Det er Concilium Musicum Wien, der spiller musik af  Mozart, Haydn, Beethoven, Josef Lanner, og Strauss. Det lyder da festligt.

I kan købe billetter hos Classictic.com indtil kl. 16.30. Er I på ferie og ikke har en printer til rådighed, kan i også købe billetterne i Abendkasse i Französischer Dom. Se mere på Französischer Dom’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar