Ny udstilling på Buchstabenmuseum

På fredag åbner Buchstabenmuseum sin nye udstilling. Siden flytningen til de nye lokaler, hvor bogstaverne kan boltre sig på mere end 350 kvadratmeter, får museet helt nye muligheder for udstillinger og publikum nye og bedre muligheder for at tage bogstaverne nærmere i øjesyn.

En del af den nye udstilling, som bliver en fast udstilling i en periode, er et særligt Berlin-afsnit. For første gang kan Buchstabenmuseum vise en række skilte og vartegn for byen Berlin, som samtidig viser den forandring der hele tiden sker i byen, også forandringer i de udtryk, der ligger i facadeskiltning og logoer. Museet nævner selv Zierfische fra Karl-Marx-Allée, de karakteristiske typer fra Ostbahnhof og U-Bahnhof Alexanderplatz.

For teknisk interesserede bliver der også mulighed for at se ind i de store lysreklame-bogstaver eller at kigge nærmere på fremstillingsmetoder for neonbogstaver, forkromede bogstaver eller bogstaver fremstillet i stentøj.

Det er sikkert først fra lørdag den 7. december, at den nye udstilling kan ses. Jeg har fået invitation til udstillingsåbningen, og den finder sted fredag aften. Ærgeligt, at jeg ikke lige kan være med. Det kunne være interessant, da de to grundlæggere af museet, Barbara Dechant og Anja Schulze m.fl. holder tale og der er musik og lidt at spise. Jeg tror det er en lukket åbning (hmm…sjov sammenstilling af ord…), men jeg er ikke sikker på det.

Det lyder som en virkelig interessant og flot udstilling,  og jeg skal helt sikkert se den, når jeg kommer til Berlin igen – pønser på en påsketur..

Kig også ind på Buchstabenmuseums hjemmeside.

 

Skriv gerne en kommentar