Ny udstilling på Topografie des Terrors

Jeg så på ARD i aftes at Dokumentationszenrum Topografie des Terrors i går åbnede en ny udstilling i forbindele med temaåret Zerzstörte Vielfalt. Det var forbundskanzler Angela Merkel, som åbnede udstillingen. Datoen den 30. Januar er dagen, hvor nazisterne i 1933 fik overdraget magten i Tyskland.

Udstillingens fokus er med autentiske dokumentationsmaterialer at vise, hvor forfærdende kort tid det tog for nazisterne at omdanne Tyskland fra et demokrati til et diktatur. Allerede den 28. februar er borgernes væsentlige grundrettigheder ophævet, og politiske modstandere kan forfølges. Og herfra ruller terrorregimet over landet. Udstillingen fortæller også om de politikere, som bliver dræbt af nazisterne blot fordi, de har en anden politisk holdning, og vi kunne se, at deres portrætter bliver vist på store plancher.

Det blev nævnt i tv-indslaget igår, at udstillingen også dokumenterer det faktum, at den tyske befolkning faktisk understøttede nazisternes vej til magten, og vi så et kæmpefoto, hvor folkemassen hylder Hitler.

Jeg så udstillingen om Eichmann på Topografie des Terrors. Den var meget seværdig og velarrangeret. Så hvis jeg får tid, vil jeg helt sikkert besøge stedet igen og se denne udstilling.

Både dokumentationscentret og udstillingen er velegnet til besøg med skoleklasser.

Læs evt. Mere om nazisterne magtovertagelse på Wikipedia.

Se hjemmeside for Topografie des Terrors

Skriv gerne en kommentar