Ny udstilling på Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie har i godt et års tid vist udstillingen Moderne Zeiten – Die Sammlung. 1900-1945. Nu følger næste udstilling med titlen Der geteilte himmel, Die Sammlung. 1945-1968. I dag og i morgen kl. 15 er der gratis rundvisning i udstillingen – og i de kommende weekender ligeså – se link til til slut i teksten.

Titlen vil nogle kende som titel på en roman af den dengang østtyske forfatter Christa Wolf, hvor de to hovedpersoner Rita og Manfred danner par, men repræsenterer hver sit syn på datidens to politiske systemer og af den grund adskilles endeligt, da berlinmuren bygges.

Det er også de to store ideologiers modsætninger og magtkampe, der er det overordnede tema for udstillingen. Den politiske kunst. Hvad enten det er den vestlige kunst med alle muligheder for provokationer, protester og politiske kommentarer eller det er den østlige kunst, der var underlagt det politiske styres kvalitetskrav om socialistisk realisme. Efter pressemeddelelsen at bedømme – se link til slut i teksten – vises der dog overvejende kunst, der er opstået under vestlige himmelstrøg. Det er et meget interessant og helt indlysende tema, der er valgt til præsentation af samlingen, eftersom ingen andre byer vel har været større brændpunkt i den kolde krig end netop Berlin. Hvor jeg glæder mig til at se denne udstilling! Jeg er aldrig gået skuffet fra Neue Nationalgalerie –  og heldigvis bliver den der til foråret 2013.

I stedet for at begynde at nævne navne på kunstnere og kunstnersammenslutninger henviser jeg til den meget informative pressemeddelelse for udstillingen og en liste over de 133 kunstnere, som er repræsenteret på udstillingen. Husk i øvrigt, at I kan bestille billetter online og undgå billetkø – link følger nedenfor.

Hvis nogle af jer læsere ser udstillingen, så må I gerne skrive til mig og fortælle lidt om det. I kan ikke skrive under kommentarer – dem har jeg slået fra for at undgå spamming (desværre nødvendigt), men I kan maile til mig – adressen står under kontaktoplysninger.

Læs mere på Neue Nationalgaleries hjemmeside

Læs pressemeddelelse –  Kunstnerliste – Omvisninger

Bestil billetter online

Skriv gerne en kommentar