Ny bog med gamle farvedias fra Berlin

Fotosamleren Michael Sobotta har med udgangspunkt i sin samling af omkring 5000 fotografier udgivet en bog med tidlige farvebilleder fra Berlin i periden 1936 til 1943.

Samleren finder sine billeder rundt omkring på loppemarkeder, det er vel ofte fra et dødsbo, hvor eftrrladte ikke er interesserede i at overtage billederne. Det forstår jeg jo slet ikke, for jeg synes det er noget af det mest spændende, man kan få fingre i.

Bogen indeholder også billeder fra Berlin under nazismen, men i krigens seneste år blev det vanskeligt at få fil og at få dem fremkaldt.

Det er Berliner Morgenpost, som fortæller om udgivelsen af bogen, og I får selvfølgelig et link til artiklen til slut i teksten.
Det fortælles i artiklen, at der i bogen er billeder fra Berlins historiske Mitte ved Kupfergraben og Stadtschloss, Unter den Linden, Reichstag, Potsdamer Platz, Kuhdamm, Olympiastadion og Funkturm (ikke at forveksle med Fernsehturm, som ikke var der på det tidspunkt). Billederne er hovedsageligt taget af amatørfotografer, og der er også billeder fra den private sfære, som f.eks. familiefester og juleaften.

Bogen “Berlin in frühen Farbdias 1936 bis 1943” udgives på Sutton-Verlag, er på120 sider og koster 22,95 Euro. Bogen kan bl.a. købes på Amazon.de

Læs artiklen i Berliner Morgenpost

Skriv gerne en kommentar