“Nu trænger vi til noget ballet”

Det var underviseren på vores lille violin- og folkemusikensemble, Poul Hansen, der for mange år siden sagde ordene, som står i overskriften.

Bolshoi-balletten var på gæstevisit i Aalborghallen, og vi havde bestemt, vi ville ind og se dem. Selv om vi spillede folkemusik, kunne vi godt være lidt finkulturelle. Vi begyndte aftenen med en rejecocktail og et glas hvidvin, og da vi rejste os fra bordet slog Poul hænderne sammen og udtalte de bevingede ord. Det var virkelig også en imponerede balletforestilling vi så, og jeg tror faktisk det var min første ballet-oplevelse i det hele taget. Det er en af de aftener man husker.

I aften er der også mulighed for en balletoplevelse i Deutsche Oper. Der er Gala-forestilling i anledning af Staatsballett Berlins 10 års jubilæum under ledelse af Vladimir Malakhov. Jeg har flere gange skrevet om de balletforestillinger jeg har set i Deutsche Oper med Staatsballett Berlin – det var været meget flotte forestillinger. Snehvide og Romeo og Julie. I aften bliver der danset et blandet program af mange forskellige dansere.

Såvidt jeg kan se, indeholder programmet både nyt og gammelt – der er enkelt solo, som Malakhov selv danser, ellers er det duetter.

Se mere om program på Deutsche Opers hjemmeside. Billetter skal I nok tage hen til Deutsche Oper og og købe. Det er en god idé at gøre det om dagen, da der kan være lang kø om aftenen.

Skriv gerne en kommentar