Nu er det museumstid

Storbyferie om efteråret er for mig lig med museumsbesøg. Der kan være dage med flot vejr, hvor det skal foregå udendørs med en kop kaffe eller en øl på fortovscafé, men oftest inviterer efterårsvejret til at få set en masse udstillinger.

I dag vil jeg derfor gøre opmærksom på en folder, som jeg fik øje på sidste gang, jeg var i Berlin. Den hedder MuseumsTip, udgives af Kultur Projekte Berlin, og den dækker et kvartal. Således er der lige udkommet en folder for resten af året. Nu tænker I måske, at det kunne være rart at have folderen allerede inden ferien, så man kan planlægge sin sparsomme ferietid – det gør jeg i al fald. Og det kan heldigvis også lade sig gøre. For den kan downloades som pdf og printes. Og så er det bare at tage for sig.

Folderen er på 40 sider, og er egentlig nok et lille hæfte. Når man printer får man 21 A4 sider ud af det. Folderen har delt tips’ene op i 3 kategorier. Der er tips til alle aldre, til børn og unge og til voksne. Derudover er der tips til udstillinger under temaåret Zerstörte Vielfalt. Selvfølgelig er der også oplysninger om museernes adresser og åbningstider og entré priser.

Det helt geniale ved hæftet MuseumsTip er at der er en kalender, hvor alle rundvisninger, workshops osv. er listet dag for dag. F.eks. er der i morgen den 11. oktober kl. 19 Nachtwanderung im Grunewald mit dem Berliner Waldmuseum (aftentur i Grunewald med Berliner Waldmuseum). Det er jo ikke noget, man ellers ville have opdaget. Lørdag den 12. oktober kl. 11 er der Familieomvisning i Konzerthaus, Søndag den 13. oktober kl. 14 og 15 (engelsk) er der omvisning i Bauhaus-Archiv. Og sådan fortsætter det med fantastiske tilbud. Jeg ser bl.a. at der tilbydes rundvisninger for mennesker med demens. Hvilket flot initiativ!

MuseumsTip findes også som hjemmeside. Og man kan jo bruge både den og hæftet, alt efter om man nu lige har PC eller Ipad/Tablet inden for rækkevidde. Hver ting har sin fordel – på hjemmesiden kan man søge på en specifik dato – i hæftet kan man bladre og lade sig inspirere. Det er nok lidt efter temperamant, hvad man foretrækker.

Her får I webadressen til at downloade folderen. Jeg fandt linket på Museumsportal Berlin. Her er det direkte link til download af pdf’en MuseumsTip og her linket til hjemmesiden Museumstip

Skriv gerne en kommentar