Nordlys i Radialsystem

Koncertstedet med det særprægede navn Radialsystem har i den kommende weekend fokus på skandinavisk vokalmusik med festivalen Nordlichter 2012 fra 28. -30. september. Radialsystem ligger i Holzmartkstr. 33. I kan finde det på bykortet ved at klikke på Googlemap-ikonet i øverste højre hjørne og søge på adressen.

Fra Danmark deltager DR VokalEnsemblet, som er et af verdens bedste kor inden for genren. Det er på åbningskoncerten den 28. september kl. opfører de sammen med Sonar Quartett Dixit Dominus. I kan læse mere om DR VokalEnsemblet på dr.dk’s side om ensemblet.

Åbningskoncerten indledes dig med et eksperimentelt musikteaterstykke med titlen  “Screams”, hvor den norske sangerinde Tora Augestad bevæger sig i krydsningsfeltet mellem performativ koncert og medie- og lydinstallation.

Den 29. september kl. 19.30 hedder koncerten Nordische Nacht. Her optræder Figura Ensemble, Ensemble Adapter, Olof Boman,
Fanny Risberg, Tula m. fl. I programmet siges det, at aftenens højdepunkt vil blive den tyske uropførelse af  “Tecni – ein Chaos Kabarett”, som er en hyldest til Per Nørgaard. Ham kalder de den største nulevende danske komponist – og det kan man nok ikke være uenig i.

Festivalen slutter med en familiebrunch, som samtidig er en lyd-workshop med ensemblet Figura fra København. I kan læse mere om Figura på http://www.figura.dk/.

Læs hele programmet på Radialsystems hjemmeside eller download det som pdf.

Skriv gerne en kommentar