Nordisk design i Felleshus

Felleshus i Nordische Botschaften viser fra i dag udstillingen Nordic Design Today. Det siger sig selv, hvad udstillingen handler om – det er design inden for møbler, lamper, glas, industridesign, smykker og mode. Så det er jo hele raden rundt.

Det er fem prisvindende designere fra de nordiske lande, som viser deres design i Berlin. De har alle modtaget  Torsten og Wanja Söderberg prisen på en mill. svenske kroner, som gives for kreativt og fremragende frembringelser indenfor kunsthåndværk, design og mode. Designerne på udstillingen er Sigurd Bronger (Norge), Henrik Vibskov (Danmark), front (Sverige), Harri Koskinen (Finland) og Steinunn Sigurðardóttir (Island).

Nordisk design har som bekendt nydt stor international design gennem snart en halvt århundrede og er kendt for den enkle, klare og funktionelle stil. På udstillingen i Felleshus vil man ifølge nyhedsbrevet fra Nordische Botschaften se, at de udstillende kunstnere formår at forny traditionen og samtidig bygge videre på den velkendte nordiske stil.

Udstillingen, der er kurateret af Rösska museet i Göteborg, vises indtil 1. september, og afsluttes med Großes nordisches Kulturfest. I udstillingsperioden der vil være en del arrangementer,  bl.a. workshops for børn. Det kan I læse mere om på Nordisches Botschaftens hjemmeside, hvor I også finder åbningstider og andre praktiske oplysnigner.

 Nordische Botschaftens hjemmeside om udstillingen.

Skriv gerne en kommentar