Noget for børnene

Selv om der ikke er juleferie endnu, kan der jo godt være nogle af jer, der har børn med på en forlænget weekend i Berlin.

Derfor har jeg et par tip til børnefamilier i dag:

På Staatsoper i Schillertheater opføres Grimms eventyr Den tapre Skrædder som opera for børn. Eventyret om den lille skrædder, der vinder verdens beundring ved at klaske syv fluer i sin syltetøjsmad er mange år gammel og velkendt. Musikken til børneoperaen er ret ny. Den er komponere i 2006 af en østriger, der hedder Wolfgang – og ikke A. Mozart, men Mitterer til efternavn.

Det er sangere og musikere fra Staatskapelle, som opfører stykket om den storskrydende skrædder. Stykket spilles fra nu og året ud, nogle dage både kl. 11 og 15. Se mere på Staatsopers hjemmeside.

Det andet tip er en kunstudstilling for børn. Ikke en helt sædvanlig kunstudstilling, for den kunst der udstilles er et stort oplevelsesunivers for børn og voksne. Udstillingen hedder Imaginäre Reisen – det behøver jeg vist ikke oversætte. Rejsen er turen gennem udstillingen, hvor forskellige installationer inviterer til udstillingsgæsternes aktive medvirken. Det er udstillingsgruppen Art Pod, som står bag udstillingen og I kan læse mere om det på Art Pod’s hjemmeside. I kan opleve udstillingen indtil 16. december og I finder den i Amerika Haus i Hardenbergstrasse ved Bahnhof Zoo.

I øvrigt har Amerika Haus sin helt egen historie – det stammer fra tiden før genforeningen, hvor det havde en funktion for besættelsesmagten i den amerikanske zone. Læs evt. om det på Wikipedia.

Skriv gerne en kommentar