Nina Hagen fødselsdagskoncert

Min Harenberg-kalender fortæller mig i dag, at det er Nina Hagens fødselsdag. Hun er født i 1955, så hun er ved at være en moden dame. Men hun er still going strong. Og i aften er der fødselsdagskoncert med Nina Hagen på Berliner Ensemble. Her synger hun af og til – det kunne jeg da godt have lyst til at opleve.

Nina Hagen har efterhånden – lidt ligesom Udo Lindenberg – udviklet sit helt eget sprog. Koncerten i aften annonceres på Berliner Ensembles programside således:

NINA HAGEN BRECHTIGES GEBURTSTAGS-KONZERT NINA, FAMILY & FRIENDS LADEN ZUR KONZERTANTEN BEARTHDAY-SAUSE ins BE

Det er ikke tilfældigt, at Nina Hagen synger på Berliner Ensemble. I forbindelse med koncerten INTERAKTIVER BRECHT – LIEDER – ZUR – KLAMPFE – ABEND (den 1. april)  fortæller hun, at hun som ung pige i Østberlin har siddet mange aftener i Berliner Ensemble og suget Brechts teater og sange til sig, og at det har fået stor indflydelse på hendes eget kunstneriske virke.

Punkmusikkens moder, er en betegnelse man ofte sætter på Nina Hagen. Hvis man blot lige skimmer den tyske wikipedias tekst om Nina Hagen vil man dog erfare, at hun er meget mere end det. Hun er jo næsten at benævne som et fænomen. Og  i Wikipediateksten stikker det også frem, at hun ligesom Brecht har en mening om samfundet omkring sig, og ikke holder den tilbage. Hun har ytret sig i mange sammenhænge og ofte på måder, som ikke blot er utvetydige, men som også ofte har været provokerende. Wikipedias tekst har ligefrem et selvstændig afsnit med overskriften Kontroverser.  Her oplistes en række tilfælde, hvor hendes ytringer i f.eks. TV-udsendelser er endt i skandaler. Hagen har udgivet et hav af plader, bånd, CD’er og DVD’er. Se evt. diskografien på Wikipedia.

Se også Berliner Ensembles hjemmeside, Nina Hagens egen (mystiske) hjemmeside http://ninahagendas.beepworld.de/

Hør og se en lidt yngre udgave af Nina Hagen her (You Tube)

Skriv gerne en kommentar