Nelson Mandela Platz i Berlin?

I Berlin Mitte overfor Domkirken bygges for tiden det nyt Stadtschloss. (Se Webcam fra slotsbyggeriet  i sidepanelet). Det kommer ikke vil at være et slot indeni, det er kun facaden, som får udseende som det gamle barokslot, der stod på pladsen indtil DDRs statsledere valgte at jævne det bombebeskadigede slot fuldstændigt med jorden.

Det nye slot kommer til at hedde Humboldtforum, og det skal være et center for alle verdens kulturer.  De tre kulturinstitutioner Stiftung Preußischer KulturbesitzHumboldt-Universität zu BerlinZentral- und Landesbibliothek Berlin skal med en blanding af kunst, videnskab, oplysning og interkulturelle arrangementer fremme viden om og ligeværd mellem  verdens mangfoldige kulturer. Læs evt. mere om Humboldt Forum på http://sbs-humboldtforum.de/Humboldtforum/

Nu er der netop stillet forslag om, at pladsen foran det nye slot/Humboldtforum skal opkaldes efter Nelson Mandela. Det skrev Tagesspiegel i går. Alle kan se, det er en oplagt idé. Navnet Mandela står for alt det, som Humboltforum skal formidle. Det bliver interessant at se, om det bliver gennemført.

Det er planen at Humboldtforum er færdigt i 2019, og så er der gået de 5 år, som skal gå efter en persons død, før en plads kan få vedkommendes navn. Men det er spørgsmålet om man, når det kommer til stykket, vil opgive navnet Schlossplatz, som har været betegnelsen på pladsen fra tidernes morgen?

At kalde pladsen Nelson Mandela Platz ville i hvert fald være en fin måde også at få signaleret, at her handler det ikke om et slot, men et center for internationale kulturer.

Læs artiklen i Tagesspiegel.

Skriv gerne en kommentar