Naturen i din smart phone

I forbindelse med Langer Tag der Stadtnatur (fra i dag kl. 16 til i morgen kl. 18) vil  Biodiversitätsinformatiker Falko Glöckler fra Naturkundemuseum fortælle besøgende i Bonatischer Garten, hvordan man med sin smart phone kan lære om dyr og planter i byen.

Hvis man downloader app’en Identify animals and plants (den er gratis), kan man via GPS få at vide, hvilke planter og dyr der findes i nærheden af, hvor man opholder sig. Men selvfølgelig kun de arter, som er langt ind i en database. Der er også mulighed for at brugere kan foreslå arter, der dog først bliver tilføjet database, når fagfolk har vurderet dem. App’en kan bruges overalt – og den findes på flere sprog. Lige nu er den udviklet til Android og Iphone – Windows er på vej.

Det er Tagesspiegel, der fortæller om muligheden for at lære at bruge sin mobiltelefon til at udforske naturen med. Læs evt selv artiklen  enten ved at finde den på min RSS liste fra Tagesspegel i højre sidepanel eller ved at klikke på linket (ordet Tagesspiegel i linjen ovenover). Til slut i artiklen angives, hvor og hvornår, man skal mødes, hvis man vil høre om app’en.

Lagde I forresten til ordet Biodiversitätsinformatiker? Det er et eksempel på et af det tyske sprogs særkender: Der er næsten ingen grænser for, hvor lange ord der kan dannes ved ordsammensætninger. Et andet eksempel er ordet Unterwasserbeobachtungsstation – og man kommer jo nemt til at tænke på H. C. Andersens opfindelse af ordet overogundergeneralkrigskommandersergentinde i Hyrdinden og Skorstensfejren. I H. C. Andersens tid var der tæt forbindelse til tysk kultur, han har selvfølgelig lært tysk i skolen og jeg kan forestille mig, at det er herfra han har hentet inspiration til at finde på ordet. Og jeg kan også forestille mig den glæde han har haft ved at finde på det.

Men det var lige et lille sidespring fra dagens tekst. Hvis I er i Berlin og vil ud i byens natur i aften og i morgen, så kig ind på hjemmesiden http://www.langertagderstadtnatur.de/. Her kan I søge i hele programmet.

 

Skriv gerne en kommentar