Nat over Berlin på DR K

Hvis ikke I nåede at se filmen Nacht über Berlin i fredags – 23. maj – så har I chancen igen i morgen – eller rettere natten mellem mandag og tirsdag, for den sendes kl. 01.30. De fleste kan nu om dage sætte deres TV eller TV-boks til at optage, så det skulle nok være muligt at få filmen med.

Jeg så filmen, da den var ret ny og blev sendt på ARD. Filmen er et kærlighedsdrama med historisk baggrund. Den centrale historiske begivenhed er Rigsdagsbranden i 1933, som er indflettet i fortællingen om parret Henny og Albert. Titlen Nat over Berlin hentyder sikkert også til, at fra den nat hvor Rigsdagen brænder, styrer nazisterne virkelig Berlin og hele Tyskland mod katastrofen.

Henny er en rigmandsdatter, som nyder det vilde og frie liv i Berlin. Albert er en ung jødisk læge, som har engageret sig i den politiske venstrefløj, efter at han har været med i første verdenskrig og nu vil være med til at arbejde for, at der er aldrig mere bliver krig.

Henny overtager et dansested efter en jødisk ven, som emigrerer til USA. På dansestedet synger Henny selv sammen med et orkester. Prøv at se godt efter og se, om I kan se, hvem det er der spiller 🙂

Instruktøren hedder Friedemann Fromm. Han har bl.a. også har instrueret Die Wölfe (vandt international Emmy) og Weissensee. Fremragende TV-serier.  Jan-Josef Liefers spiller Albert og Anna Loos spiller Henny. Det er begge kendte og prisbelønnede tyske skuespillere. Jeg kan huske, at filmen gjorde stort indtryk på mig, da jeg så den. Det er altid vedkommende at se, hvordan tyske instruktører fortolker denne sorte periode i Tysklands historie, og så er det jo altid interessant at se en film, som foregår i Berlin.

Nacht über Berlin (TV Movie 2013) on IMDb

Se traileren for filmen på Youtube.

Skriv gerne en kommentar