Naschmarkt Berlin

Naschen betyder at småspise – som regel lækkerier. Det har vi ikke rigtigt noget dansk ord for, men en afledning af det engelske snacks, at snacke, dækker sikkert meget godt.

I Wien har de det store udendørs Naschmarkt som en turistattraktion – og det er virkelig et endeløst stort marked. Men der er faktisk også et Naschmarkt i Berlin. Det er indendørs og man finder det i hal nr. 9 i de 120 år gamle markedshaller i Kreuzberg, nærmere betegnet Eisenbahnstr. 42. Se placering på bykort.

Der holdes stort marked i hal 9 hver fredag og lørdag kl. 10-18, medens Naschmarkt kun holdes fire gange om året og altså næste gang den 3. marts. Markedet er åbent fra kl. 12-18. I kan jo selv læse mere om det på siderne jeg linker til nedenfor, men jeg kan da friste lidt med, at på markedet sælges kager, tærter, chokolade, konfiture osv. Produkterne er håndlavede og fremstillet efter slow food princippet.

Det fortælles endvidere at Naschmarkt har fået en lillesøster, som hedder Kaffeeklatsch. Det finder man hver den første lørdag i måneden på det ugentlige marked. Og her præsenteres et lille udvalg af varerne fra Naschmarkt.

Jeg vil besøge det ugentlige marked, når jeg skal til Berlin i maj, jeg skal nemlig bo i nærheden. Men det passer desværre ikke hverken med Naschmarkt eller Kaffeeklatsch.

Det var et nyhedsbrev fra berlin.de – den officielle hjemmeside om Berlin, som jeg så ofte henviser til her. Og det er en uundgåelig side, hvis man vil have information om Berlin. Læs berlin.de om Naschmarkt

Naschmarkt’s egen hjemmeside

Se også hjemmesiden for Markthalle 9

Skriv gerne en kommentar