Musikfest Berlin

De allerbedste symfoniorkestre og ensembler, berømte dirigenter, solister i verdensklasse – og Berlins bedste koncertsale. Det er hvad man kan opleve på Musikfest Berlin fra på fredag den 3o. august til den 18. september.

Det er Berliner Festspiele, som sammen med  Stiftung Berliner Philharmoniker står for denne koncertrække af musik i mesterklasse. Koncerterne spilles i Philharmonie – den store koncertsal og kammermusiksalen samt i Konzerthaus. Det er vel nok de to bedste koncerthuse i Berlin. Og det er helt afgørende, at musikken bliver udfoldet disse steder, siger lederen af Musikfest Berlin, Winrich Hopp. I en lille video, som ligger på Berliner Festspieles hjemmeside, bliver han interviewet og fortæller også om programmet for dette år.

Philharmonie, Kammermusiksaal Foyer

Hvert år har sit fokus, sidste år var det komponisten John Cage. I år er det tre komponister, nemlig tjekkiske Leoš Janáček, ungarske Béla Bartók og polske Witold Lutosławski. En lille interessant bemærkning både i interviewet og i teksten på hjemmesiden er, at de tre kommer fra lande, som man politisk betegner som østeuropæiske, men geografisk og når man taler musik og kultur, betegner man dem som centraleuropa. Det kan man lige tænke lidt over.

Det er altså musik af disse tre spændende komponister man hovedsageligt får at høre, både orkesterværker og kammermusik. Ved åbningskoncerten på lørdag spiller Anne-Sophie Mutter  Lutosławskis Chain II sammen med Pittsburgh Symphony Orchestra, men allerede fredag den 30. august spiller den berømte Emerson String Quartet to af Bartóks strygekvartetter. Derefter går det slag i slag med koncerter hver aften. Udover de tre centraleuropæiske komponister kan man høre musik af  J. S. Bach, Beethoven, Chopin, Debussy, Dorati, G. F. Haas, Kagel, Ligeti, Mahler, Martinů, Mendelssohn Bartholdy, Mozart, Mussorgsky, Prokofiew, Ravel, R. Strauss, Strawinsky, Verdi og B. A. Zimmermann.

I kan læse meget mere om koncerterne og købe billetter ved at gå ind på hjemmesiden for Musikfest Berlin

Skriv gerne en kommentar