Musikfest Berlin 2012

I morgen åbner Musikfest Berlin 2012. Som en optakt til koncertsæsonen 2012/2013 vil orkesterfestivalen indtil 8. september byde på den ene flotte koncert efter den anden.

I år er den amerikanske klassiske musik hovedtema på festivalen, bl.a. på grund 100 året for John Cage’s fødsel. Der er musik af amerikanske komponister som f.eks. Aaron Copland, Gershwin, Morton Feldman, Samuel Barber, Bernstein og ikke mindst Charles Ives, som er omdrejningspunkt på åbningskoncerten i morgen aften med Mahler Chamber Orchester. Solist er Thomas Hampson og dirigent Kent Nagano. Koncerten finder sted i Philharmonie store koncertsal.

Der er musik i mange dage og med mange forskellige orkester på forskellige spillesteder. I stedet for at remse op her, henviser jeg til Berliner Festspiele’s hjemmeside, hvor hele programmet ligger og hvor man kan læse alt om festivalen og skaffe sig billetter.

Som noget helt spændende fik jeg lige øje på, at der under festivalen er mulighed for at opleve tre sjældent opførte koncertoperaer — Arnold Schönbergs Moses og Aron,  John Adams Nixon i China og  Gershwins’ Porgy and Bess. Men læs selv i programmet og vælg ud.

Skriv gerne en kommentar