Musik og lydperformance i Detlev-Rohwedder-Haus

Den 17. juni er jo datoen for arbejderopstanden i DDR 1953.

I Detlev-Rohwedder-Haus afholdes den 17. juni kl. 12-18 arrangementet Musik.Zeit.Geschehen, Teil III. Temaet for arrangementet relaterer ikke til arbejderopstanden – men det gør stedet, hvor arrangementet afvikles.

Temaet for arrangementet er den digitale udvikling indenfor musik og hvor stor betydning musik og kultur har i en brydningstid – både økonomisk og samfundsmæssig set. Det er et imponerende program og der er gratis entré. Men man skal tilmelde sig på forhånd – derfor skriver jeg om det allerede i dag. Der kommer et link til slut i teksten til et dokument, hvor man kan tilmelde sig arrangementet. Der er begrænset  antal deltagere – man får kun besked, hvis alle pladser er optaget – derfor SKAL man opgive mailadresse eller fax nr., når man tilmelder sig.

På programmet er bl.a. de 12 cellister fra Berliner Philharmonikerne, stjernetrompetisten Till Brönner, Solistensemblet Kaleidoskop, Trombone Unit, Percussion AG der Friedrich Ebert Oberschule, performance hvor der spilles på bygningen i sale, gange, Paternoster og trappeopgangene. Og Detlev-Rohwedder-Hauses arkitektur opleves i samspil med bl.a. Fraunhofer Institut og lydkunstneren Georg Klein.

Detlev-Rohwedder-Haus har en dramatisk historie med en sort fortid. Det blev bygget som Görings Luftwaffeministerium. De af jer, som har set Tempelhof Lufthavn kan se, at det er samme arkitekt. Et kuriosum i husets interieur er trappegelænderne, som er af aluminium. Materialet blev brugt i flyindustrien og blev så også brugt ved byggerie af ministeriet.

I dag er der igen et ministerieum i huset – nemlig finansministeriet. På finansmisnisteriets hjemmeside ligger der materiale om huset i form af små videoer – dem kan jeg anbefale. Ellers vil jeg henvise til min artikel om huset på berlin-guide.dk. Her får I nemlig fortællingen om, hvorfor huset har noget med arbejderopstanden i 1953 at gøre.

Hvis jeg var i Berlin, ville jeg udnytte denne enestående chance for at komme ind og se interieuret og få en helt speciel musikalsk oplevelse. Man kan komme på hvilket som helst tidspunkt mellem 12 og 18, men skal altså lige tilmelde sig først.

Se programmet på hjemmesiden for Bundesministerium der Finanzen eller i PDF udgave

Invitation med tilmeldingsblanket 

Se videoerne om Detlev-Rohwedder-Hauses historie

 

Skriv gerne en kommentar