Museum Berggruen genåbnet

Idag er der mulighed for at være en af de første, som ser det genåbnede Musem Berggrun (udtales Berggry’n) -og det endda gratis. Museet har åbent hus i denne weekend. Det blev nævnt adskillige gange i Berliner Rundfunk i går, og der står på museets hjemmeside, at der må regnes med ventetid, da der er grænser for, hvor mange der kan være i museet ad gangen. Men det ligger lige i nærheden af Schloss Charlottenburg, så I kan altid gå derover, hvis ventetiden bliver for lang. Hvis jeg var i Berlin, nu ville jeg da tage chancen.

Museum Berrguen har siden år 2000 hørt under de statslige museer i Berlin, navnet har det efter den mand, som har grundlagt samlingen, Heinz Berggruen (1914-2007). I forbindelse med ombygningen og udvidelsen er der i øvrigt kommet flere værker til fra denne samling. Museet anses for at være et af Tysklands vigtigste museer for den periode, som de kalder Klassische Moderne.

Og det er ikke hvilke som helst kunstnere, man se værker af, hvis man går på Museum Berggruen. Her er nemlig både Picasso, Matisse, Klee og Giacometto, værs’go!.

Musset genåbner med en udstilling, som hedder Picasso and his Time. Åbningstiden i dag er kl 10-18, og fra den 19. Marts har museet åbent med normale åbningstider og entré priser.

Læs mere på hjemmesiden om Museum Berggruen

Skriv gerne en kommentar