Mozart – forbudt for børn på Komische Oper

Nu vi er kommet i Komische Oper, bliver vi der lige lidt endnu. For i hele maj måned spilles der Mozart så det fløjter. Det synes jeg er værd at gøre opmærksom på. Mozart er jo en af de allerstørste og mest kendte klassiske komponister. Og hans musik er så dejligt ubesværet at lytte til – og alligevel har den så meget at byde på.

Der spilles både symfonier, kammerkoncerter og operaer. På programmet er Tryllefløjten, Don Juan, Figaros bryllup og Bortførelsen fra Seraillet. Den 1. maj er der først opera – Bortførelsen fra Seraillet og derefter kammerkoncert. Der står Nachtkonzert – Musik und Briefe, så der er nok oplæsning af nogle af Mozarts breve også.

Ved Bortførelsen fra Seraillet står der: Anbefales over 18 år. Det er ikke så tit, man ser, at en opera er forbudt for børn. Når man undersøger det nærmere, kan man se at Calixto Bieito’s iscenesættelse da nok også er lidt vovet. Jeg var inde på hjemmesiden og se en lille filmsnip – og hold da op, sådan har jeg aldrig fået Mozart før. Her er udfordrende og vel-afklædte kvinder og vovede scener med helt afklædte mænd. Så det er fint nok, at der gøres opmærksom på det. På Komische Oper kan ma, som jeg før har nævnt her på siden komme ud for lidt af hvert hvad angår opsætningen af gammel-kendte stykker – og det er helt fint med mig. Der skal jo ligesom ske noget nyt med det, man efterhånden har hørt og set til bevidstløshed.

Kan I lide Mozart og har I mod på en frisk scenografi, så gå en tur i Komische Oper. Få en forsmag på forestillingerne og se hele programmer på hjemmesiden for Mozart-Mai Festivalen.

Skriv gerne en kommentar