Modtog Bundesverdienstkreuz for redningsindsats på Utøya

En norsk ven har gjort mig opmærksom på, at  tyske Marcel Gleffe, bosat i Norge, i går tirsdag i Berlin fik tildelt  Bundesverdienstkreuz af Bundespräsident Christian Wulff. Det er den fornemste orden, man kan få i Tyskland, og Gleffe fik den for sin redningsindsats ved den tragiske massakre på de unge mennesker på Utøya den 22. juli. I kan læse mere om prisoverrækkelsen på Bundespræsidentens hjemmeside.

Gleffe var på campingferie ved Utøya og havde lejet en lille båd. Da det gik op for ham, at der var noget helt galt, gik han resolut i båden og sejlede ud og fik reddet mere end 20 unge mennesker fra at drukne – efter de var blevet beskudt. Gleffe fik for nogle dage siden –  også i Berlin – tildelt prisen Goldene Henne i kategorien Civilcourage.  På hjemmesiden for Goldene Henne står, at der blev fuldstændig stille, da en af dem, som Gleffe reddede, Per Anders Torvik Langerod, gik på scenen og fortalte, at uden Gleffes tilstedeværelse, havde han nok ikke været i live. Se link til YouTube med prisoverrækkelsen til Gleffe herunder.

En indsats som Gleffes kan ikke nævnes for ofte eller for mange steder- derfor dette ekstra-indlæg her på berlin-nyt.dk i dag.

Bundespræsindentens ordentildeling

Gleffe Goldene  modtager Hennepå YouTube

Hjemmesiden Goldene Henne

Skriv gerne en kommentar