Metropolis Open Air i Friedrichshain

Det er sommer og dejligt vejr (det meste af tiden), så vi fortsætter med de udendørs arrangementer. Radioeins viser indtil 8. september film i det fri. Filmene vises i en decideret open air biograf, nemlig Freiluftkino Friedrichshain. Og man må nok sige, at det er et flot program der løber hen over lærredet sommeren over. I kan downloade en pdf flyer med programmet fra Radioens’ hjemmeside – link kommer til slut i teksten.

I aften er det f.eks. Fritz Langs Metropolis. Filmen  fra 1927 kræver vel ikke nogen nærmere præsentation. Læs evt. mere på Wikipedia. Men det interessante ved den forestående fremvisning er, at det er den restaurerede og uforkortede udgave af filmen. Da filmen kom frem, var den ikke særlig populær, og det var ved at ruinere UFA-filmselskabet. Man prøvede derfor med en forkortet version, ligesom den blev vist i Amerika. Det gik nu ikke bedre. Med tiden forsvandt originalfilmen i den fulde længde (204 min.) i Tyskland og man troede den var tabt for evigt. Men i 2008 fandt man i filmmuseet i Bueons Aires filmen i fuld længde. Der er jo næsten som at læse Paul Austers Book of Illusions (som jeg varmt kan anbefale). Den originale Metropolis blev restaureret. Læs mere på hjemmesiden for Metropolis.

Der er jo tale om en stumfilm, og dem var der sædvanligvis musik til, spillet enten på kino orgel eller klaver. Sådan er det også i aften. Jürgen Kurz spiller på flygel og flere andre effekt-instrumenter. Se evt. foto på https://www.facebook.com/FreiluftkinoFriedrichshain.

Se Radioens’ hjemmeside for flere oplysninger som adresse og billetsalg.

Skriv gerne en kommentar