Lidt om tutrister i Berlin og billeder af Berlin om natten

I en artikel iTagesspiegel læser jeg, at turismen i Berlin stadig er stigende. Det kan jeg jo godt forstå. Berlin er en dejlig by med mange flotte pladser og bygninger, som man også får lyst til at fotografere, nat som dag.

Tal fra det første halvår i år, viser, at knap 10% flere turister har besøgt byen i forhold til sidste år. Kun London og Paris har flere turister end Berlin. I tal er det London: 48 mill, Paris: 36 mill (1 af dem var mig) og Berlin: 26 mill (her var jeg også 1 af dem) overnatninger om året. Men medens tallene i London og Paris er stagnerende,  så stiger tallet altså hvert år i Berlin.

For Visitberlin, turisterhvervene, forretningsdrivende og byen i almindelighed er dette selvfølgelig positivt. Men man kan også se i kommentarerne til artiklen, at der er et par dråber malurt i bægeret. Der er muggeri over, at turister hærger byen, at udlændinge køber lejligheder, og at priserne stiger, så Berlinerne ikke har råd til selv at bo der. Men andre pointerer,  at det er godt for byen, at turistern lægger nogle penge. Selv har jeg aldrig følt mig uvelkommen nogen steder i Berlin.

Det var noget om Berlin og turister. Turister tager billeder, og Tagesspiegel opfordrer læserne til at tage natbilleder af byen og sende dem ind til avisen. De har samlet læsernes billeder i en serie, og der er virkelig nogle fuldtræffere ind imellem. Det underholdende og inspirerende at sidde og kigge billederne.

I finder artiklen om turister her

Og billedserien er her

Skriv gerne en kommentar