Kunst og legetøj i me Collectors Room

I me Collectors Room åbner i dag en udstilling af en kæmpestor samling af legetøjsfigurer. Det er 39 årige Selim Varol, der udstiller sin samling. Han har samlet siden sin barndom og det er blevet til ca. 15.000 figurer – dermed er samlingen en af de største af slagsen i Europa. Figurerne er for største delen produceret i Asien og er filmhelte eller tegneseriehelte. Men også miniatureskulpturer af f.eks. politikere er med i samlingen. Ud fra billedet på Me Collectors hjemmeside at dømme er det en meget “broget forsamling” om man så må sige. Men også noget, det sikkert kunne være sjovt at kigge nærmere på.

Me Collectors Room er jo etableret med udgangspunkt i samleren Thomas Olbrichts Wunderkammer. Det er ikke kunstværker i gængs forstand men en fantastisk spændende samling af genstande fra reneaissancetiden. Genstande som skulle formidle viden og som vækker undring og beundring. Der er også en anatomisk undervisningsmodel af en gravid kvinde, hvor man kan lukke maven op og se, hvordan fostret ligger. Den stammer fra 1680. Og der et elfenbens-kabinetskab, som stammer fra 1650 – det ser utrolig flot ud på billedet. Og der er mange andre autentiske genstande fra renaissancetidens Wunderkammere.

Me Collectors Room er et sted, som vil sætte fokus på det at samle og på kunstsamlinger. Og i den faste samling indgår også f.eks. sjældne frimærker og legetøj. Selim Varol har heller ikke kun samlet legetøj, men har også en samling af kunst indenfor Street Art og Pop-Surrealisme. Også værker fra denne samling med på udstillingen i me Collectors Room. Værkerne i samlingen har det til fælles, at de forbinder kunst og hverdagsliv – ofte med en humoristisk vinkel.

Me Colletors Room er et sted, jeg skal se en gang. Det er helt sikkert. Udstillingen med Selim Varols legetøj og kunst kan ses indtil 16. september, så måske kan jeg nå den også. Hver lørdag kl. 15 kan man komme med på en omvisning – det er en god idé.

Læs mere om åbningstider osv. på me Collectors Rooms hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar