Lange Nacht der Museen

…..eller Loveparade der schönen Kunste – som jeg hørte Berliner Rundfunk benævne museernes lange nat.

Det er i aften, lørdag den 16. marts kl. 18-02.00 at Berlinere og andet godtfolk i byen kan gå på museumscrawl for 32. gang.

Temaet lægger sig op ad temaåret Zerstörte Vielfalt, som jeg tidligere har nævnt. Men på den måde, at temaet for Lange Nacht der Museen er Unzertstörte Vielfalt. Man ønsker nemlig at fokusere på tiden før det hele gik så frygteligt galt.

Med særudstilling i f.eks. DHM og Berlinsche Galerie, koncerter i f.eks. Musikinstrumenten-Museum, Nikolaikirche og Knoblauchhaus, foredrag i f.eks. Bröhan-Museum, Kreuzberg Museum, Museum Charlottenburg-Wilmersdorf og oplæsninger i f.eks. Centrum Judaicum, Mendelssohn-Remise og Werkbundarchiv samt en mængde rundvisninger i de deltagende museer  vil de besøgende opleve noget af den kunstneriske frodighed, der fandtes i Berlin i 1920’ne og 30’erne.

Som sædvanligt kører der busser i fast rutefart mellem de deltagende museer. Udgangspunktet for busserne er Kulturforum. På hjemmesiden for Lange Nacht der Museet, kan I se et fint kort, der beskriver busserne ruter. Der finder I også en albatisk liste over alle deltagende museer – og jeg kan godt garantere, at der er noget for enhver smag. Man kan sammensætte sit eget program og få det printet, så man kan planlægge og bruge tiden fornuftigt. Jeg hørte i radioen, at Neues Museum er med for første gang, og at man regner med en del ventetid her – derfor er der musikalsk underholdning udenfor museet. Det er Berliner Cappella, som fra kl. 23.00 opfører dele af Philip Glass opera »Echnaton«, som iøvrigt bliver opført i Flughafen Tempelhof den 13. april.

På Berliner Rundfunk opfordrer de i øvrigt til at klæde sig varmt på. Det bliver en kold aften og nat, men også stjerneklar og med udsigt til sabelmåne.

Billetter kan købes flere steder, bl.a. i billetautomaterne til den offentlige trafik, man kan nemlig også bruge billetterne til busser, U-Bahn osv.

Se program og alle nødvenlige information på  hjemmesiden for Lange Nacht der Museen

I-Phone brugere kan downloade en app til den lange nat

Skriv gerne en kommentar