Kurt Sanderling hyldes i Konzerthaus

I forgårs fik jeg de nye søndagsaviser fra Berlin stukket i hånden af min gode veninde Nauja, som lige havde været en tur dernede. Tak for det, Nauja. Der er mange gode tips at hente i søndagsaviserne og dem giver jeg selvfølgelig videre her i de næste dage.

I Tagesspiegels kulturtillæg var der f.eks. en helsides artikel om dirigenten Kurt Sanderling, hvor det fortælles, at Konzerthaus på Gendarmenmarkt  hylder dirigenten Kurt Sanderlin fra den 19.-30 september. Anledningen er, at det den 19. september er 100 år siden han blev født. Sanderling måtte som jøde forlade Tyskland efter nazisternes magtovertagelse. Han rejste til Rusland, hvor han kom til at virke som anden dirigent for Leningrad Philharmonikerne fra 1942-1960.

I 1960 kom Kurt Sanderling tilbage til Tyskland – DDR, Østberlin, hvor han var dirigent for Berliner Sinfonie-Orchester fra indtil 1977. Orkestret blev grundlagt i 1952 og blev i 2006 omdøbt til Konzerthausorchester. I artiklen siges det, at selv om det er så længe siden, kan man stadig fornemme orkestrets respekt for hans musikalske arbejde. Og spørger man pensionerede musikere fra orkestret, husker de hans virke som dirigent – som var det i går. I kan læse artiklen online på Tagesspiegel.de, eller I kan læse om Kurt Sanderling på Wikipedia.

Hyldesten i Konzerthaus omfatter koncerter og udstilling. Den 19. september er der festkoncert og så følger ellers en række koncerter. I kan se programmet på Konzerthaus’ hjemmeside, hvor I også kan købe billetter til koncerterne.

Skriv gerne en kommentar