Kunsten A-Z på Hamburger Bahnhof

Har man sagt A, må man også sige B. Sådan hedder det sig. Men den gode digter BB sagde også, at man ikke behøver sige B, hvis man har sagt A. Man kan også indrømme, at A var forkert… Klogt sagt.

På Hamburger Bahnhof går de hele vejen gennem alfabetet med udstillingskonceptet A -Z Sammlung Marzona, som åbner i dag. Udstillingen har følgelig en lang visningsperiode,  nemlig helt indtil 31. august 2016. Så skulle vi være hele alfabetet igennem.

Sammlung Marzona består hovedsageligt af værker fra den amerikanske og den europæiske konceptkunst fra 1960erne og 1970erne samt minimalkunst og Arte Povera fra samme periode.

På Hamburger Bahnhof bliver der indrettet tre rum med hver sit bogstav, som står for det overordnede tema for de værker, der præsenteres i rummet. Bogstaverne skifter for hvert kvartal, men i første omgang er det altså A for Arte Povera, B for Daniel Bures installation og C for C.7500, som var titlen på en udstilling kurateret af Lucy Lippard i 1973. Det kan I læse lidt mere om på Wikipedia.

Læs om det originale og interessante alfabetprojekt, som er kurateret af  Lisa Marei Schmidt på Hamburger Bahnhofs hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar