Kunstakademiet Pariser Platz, ny udstilling

I dag åbner udstillingen om Hanna Schygulla i Kunstakademiet på Pariser Platz. Jeg har tidligere skrevet om udstillingen, og at det er gratis at se udstillinger på Kunstakademiet om tirsdagen kl. 15–19. For børn under 18 år er det gratis alle dage.

Navnet Hanna Schygulla vil  måske klinge bekendt for nogle og helt sikkert for filmkendere. Hun blev nemlig i slutningen af 1970erne internationalt kendt gennem sin medvirken i Fassbinder-filmene „Die Ehe der Maria Braun“ und „Lili Marleen“. Men på samme tid opstod også Schygullas egne videoværker, og nogle af disse bliver vist på udstillingen.

Det er bl.a værkerne som „Traumprotokolle“ (1978/79), „Hanna Hannah“ (2006/2007) og „Traumtunnel“ (2005). Nogle af videoerne har aldrig været vist offentligt før. Der er i udstillingsperioden arrangementer med Hanna Schygulla,  den 25. februar og den 6. marts. Udstillingen varer ved til den 30. marts.

I Kunstakademiet på Pariser Platz har de en fin lille café, hvor der som regel er ret fredeligt at sidde. Jeg er tit gået derind for at holde en lille pause og få lidt at spise. Smut også forbi den lille butik, som har bøger og papirvarer.

I kan læse mere på hjemmesiden for Akademie der Künste, Berlin http://www.adk.de.

Skriv gerne en kommentar