Kunst- og designmarked ved Schloss Charlottenburg

Med titlen IV. Berliner Kunstallee holdes i den kommende weekend marked – eller man skal måske snarere sige udstilling med salg af kunst, design og håndværk over for Schloss Charlottenburg. Når jeg er lidt tøvende med at kalde det et marked, er det fordi det ord godt kan give lidt blandede associationer. Her er der nemlig tale om professionelle kunstnere og designere  – det er ikke et kræmmermarked.

Filosofien bag udstillingen er, at kunstner og køber skal møde hinanden personligt. Et stykke kunst, design eller kunsthåndværk er jo unika og skabt som noget meget personligt. Når kunstneren får mulighed for at fortælle om, hvordan f.eks. designet er udviklet eller hvordan han/hun fik idéen til dette eller hint kunstværk/design – så giver det en ekstra dimension for køberen at eje det.

For netop at undgå at der bliver for meget markedsstemning og sikre, at kunsten er i centrum, undlader IV. Berliner Kunstallee at stille  madboder op – sådan som man ellers ofte ser det ved den slags arrangementer. Det fortæller de på deres hjemmeside. Udstillingen er åben kl. 11-18 begge dage.

Se mere på  http://www.kunsthand-berlin.de/ – f.eks. billeder fra tidligere år.

Når I nu er derude, og det handler om kunst og kunsthåndværk, så skulle I kombinere med besøg på Bröhan-Museum, Sammlung Scharf Gerstenberg og Museum Berggruen, som jeg har skrevet om for nylig – og som ligger hvor VI. Berliner Kunstallee holdes.

 

Skriv gerne en kommentar