Sommerkoncerter i Den engelske Haves Tehus

I går fik jeg nyhedsbrev fra Visitberlin, hvor der bl.a. fortælles om sommerkoncerter i Den engelske Have i Tiergarten. Det gjorde mig nysgerrig, for den har jeg ikke lige været opmærksom på. I Den engelske Have – som jo nok nærmere er en park –  ligger Tehuset,  Teehaus Berlin Tiergarten. Genren er alt andet end klassisk musik: pop, jazz, indie, blues osv. Men se selv programmet på hjemmesiden – se under Kultur/musik og klik på Kalender.

Den engelske have blev anlagt efter anden verdenskrig, hvor Tiergarten var i en miserabel forfatning, og mange af træerne blev fældet for at blive brugt til brændsel. Den engelske  General Bourne foreslog at anlægge en engelsk have som et minde om det gode engelsk-tyske samarbejde omkring luftbroen under blokaden. Med mere end 5000 træer fra det engelske kongehus’ parker blev forslaget realiseret og i 1952 indviede Berlins daværende borgmester Ernst Reuter og Englands udenrigsminister Eden Den engelske Have i Tiergarten. Der er altså 60 års jubilæum i år. I folkemunde blev Haven så kaldt “Garten Eden” (Edens have)…

På Tehusets hjemmeside kan man se, at der også er arrangementer med litteratur og kunstudstillinger. Og selvfølgelig er der servering af både mad og drikke. Menukortet kan ses på hjemmesiden og det byder på et fint udvalg af både morgenmads-, frokost- og middagsretter. Det var nok værd at lægge vejen forbi. På hjemmesiden kan I også se placeringen på bykortet via Googlemap – Tehuset ligger i nærheden af Schloss Bellevue og man skal stå af ved S-Bahnstation Bellevue, hvis man tager S-Bahn.

Skriv gerne en kommentar