Koncert i Villa Elisabeth

På torsdag den 5 . december kl. 20 kan I komme til en koncert i Villa Elisabeth, som er lidt mere end en almindelig koncert. Titlen på koncerten er Salon Trialog II og er en af en koncertrække.

Jeg hørte om koncerten på Kulturadio vom Rbb en dag her i ugen og parkede den i den krog af hjernen, som er reserveret til berlin-nyt.

Jeg måtte lige tjekke lidt op på det, for det lød ret interessant både med koncerten og stedet. En koncert, hvor en trio med navnet Max Brod Trio spiller musik af kun en komponist, i dette tilfælde Dvorak, og et sted hvis navn får en til at tænke på et almindeligt hus.

Musikerne i Max Brod Trio er Kerstin Straßburg – klaver, Peter Rainer – violin og Damien Ventula – cello. På koncerten medvirker også Matthias Käther (rbb) und André Hatting (Deutschlandradio). De to radiofolk vil undersøge og oplyse om komponisten og den musik, der spilles. Ordet “Salon” i overskriften på koncerten hentyder til den måde, nogle dyrkede kultur på i 1800-tallet. Der blev holdt saloner, hvor man mødtes og udvekslede tanker og idéer om kultur og spillede og læste for hinanden. Ordet Trialog er en viderebygning af ordet Dialog, da det her er tre musikere, der “taler sammen”. Læs mere om trioen på Max Brod Trios hjemmeside.

Villa Elisabeth er ikke en villa, men en bygning, som oprindeligt var, hvad vi nu om dage kalder et sognehus til St. Elisabeth Kirche. I 1999 blev sognehuset overfødigt efter en sammenlægning af 5 kirkesogne til Sophiengemeinde. Huset bruges den nu til forskellige arrangementer. I kan læse mere om den historie på hjemmesiden for Sophiengemeinde.

Programmet på koncerten den 5. december er Dvořáks Dumky i e-mol op. 90 og Trio in f-mol op.65.

Læs også mere om koncerten på Sophiengemeindes koncertkalender.

Skriv gerne en kommentar