Klezmer musik onsdag aften

Berlin-guide.dk og berlin-nyt.dk har et fremragende samarbejde. Vi “dækker” Berlin på hver sin måde. Berlin-guide formidler overordnet info for jer, der skal besøge byen, og berlin-nyt.dk formidler store og små begivenheder, nyheder og fortællinger om byen. Får vi et tip, som egner sig bedre/også egner sig  til den anden, sender vi videre. I går fik jeg et tip fra berlin-guide.dk, som jeg bringer videre nu.

Det er om klezmer musik, en genre som både jeg og berlin-guide’s indehaver har en svaghed for  ….mener jeg at kunne fornemme.

Der findes i Berlin et fænomen, som hedder Saythams Klezmer Lounge. De kalder sig et “usædvanligt musikprojekt”og idéen er, at en større gruppe musikere hele tiden spiller i nye sammensætninger – ofte også med gæstemusikere. Det kommer der selvfølgelig noget andet ud af, end hvis den samme gruppe altid spiller sammen. Musikken de spiller er klezmer, den særlige østeuropæiske jødiske festmusik, som især ofte spilles til bryllupper. Jeg kan meget godt lide denne musik, fordi der er klang af både fest og melankoli i den, de stemninger som vores liv også er sammensat med. Klezmer Lounge spiller fast på Maison Courage, Saarbrücker Str. 17.

Tippet fra berlin-guide er, at i morgen aften er den danske klarinettist Emil Goldschmidt og den amerikanske basunist Dan Blacksberg på besøg i Saythams Klezmer Lounge. Det foregår altså i morgen aften kl. 19 på Maison Courage, og der er  – som det udtrykkes med det lidt sjove udtryk “umsonst” – fri entré.

Se også Sathams Klezmer Lounge på Facebook

Skriv gerne en kommentar