Kleines Theater og helsemedicin

Her er et lille teater, som det nok kunne være interessant at stifte bekendtskab med.

Kleines Theater ligger i kvarteret, hvor Christopher Isherwood mødte Sally Bowles, hvor Harry Frommer grundlagde Commedian Harmonists og hvor Marlene Dietrich ligger begravet – fortæller teatret på sin hjemmeside – link til slut i teksten. Teatrets program har da også biografier over kunstnere som tema. Ikke kun de ovennævnte men f.eks også Frank Sinatra, Johnny Cash for lige at nævne nogle der er kendt på vores himmelstrøg.

Mere eksotiske eksempler er et stykke om præsten Sebastian Kneipp (1821-1897), som eksperimenterede med helbredende naturmedicin, og hvis metoder bruges den dag i dag.  Nu er jeg ikke den store tilhænger af den slags, men det ved jeg jo andre er. Så jeg vil lige henvise til en hjemmeside for Kneipp Verein Berlin, der også står for et lille museum for Sebastian Kneipp. Læg lige mærke til museets åbningstid – det er kun få timer om dagen.

På teatrets hjemmeside skriver de, at de stykker som opføres på teatret ikke har været opført i Berlin før. Nogle stykker har endda verdenspremiere på teatret. Som teatrets navn antyder har det kun 99 sæder, og man skulle kunne se scenen rigtig godt fra dem allesammen.

Tag et kig på teatrets hjemmeside, måske det giver lyst til en forestilling.

Se også hjemmesiden for Kneipp Verein Berlin – og besøg evt. museet.

Skriv gerne en kommentar