Klassiske koncerter – også til Valentinsdag

Hvis I som jeg holder af klassisk musik, er Belin det rene paradis. Som jeg skriver om under fanen Klassisk Musik er der frem for alt de store koncerthuse som Berliner Philharmonie og  Konzerthaus på Gendarmenmarkt. Men der findes også et væld af andre klassiske koncerter i kirker, der er koncerterne med den helt nye klassiske musik på BKA Teatret, som kaldes Unerhörte Musik, og der er frokostkoncerterne i det franske hus på Kurfürstendamm.

Firmaet Classictic sælger billetter til mange af de klassiske koncerter i Berlin. En nem måde at finde en klassisk koncert på, når man kender tidspunktet for sit Berlin-besøg, er derfor at gå ind på berlin-nyt.dk og derefter se siden Klassisk Musik. Kig på Classictics liste og se hvad der er på datoen. Eller kig under de enkelte koncerthuse og se programmet.

Således kan man finde frem til, at der den 14. februar er Valentins-koncert i Berliner Dom. Koncerten har titlen “Meine Freundin ist Schön” – min kæreste er smuk. Det er en kor-koncert med Berliner Domkantorei, og musikken er “Liebeslieder und -walzer von Brahms, Lindberg, Chilcott u.a.”  Bare det at sidde i den smukke Berliner Dom med den man holder allermest af i denne verden, det må være en vidunderlig oplevelse i sig selv.  At man så også kan “høre englene synge” – det må være endnu bedre. Billetterne kan købes gennem Classitic.com. Det er ganske vist i god tid, men lige pludselig er den der, Valentinsdag.

Hvad var det så med denne Valentin? Der findes mange fortællinger om, hvorfor vi fejrer Valentinsdag. Jeg har fået fortællingen fra en norsk ven, den får I også her: “St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt. Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».”

Skriv gerne en kommentar