Kierkegaard-arrangement på Nordische Botschaften

På mandag den 14. januar kl. 19.30 inviterer Den danske Ambassade i Berlin til en aften med læsning og musik omkring Søren Kierkegaard. Anledningen er, at det i år er 200 året for Kierkegaards fødsel.

Forlaget De Gruyter har netop udgivet 1. bind af et udvalg af Kierkegaards skrifter og vil introducere til udgivelsen ved Dr. Anke Beck,  Dr. Heiko Schulz og Dr. Markus Kleinert. Skuespilleren Hanns Zischler vil læse op af Kierkegaards skrifter på både dansk og tysk.

Aftenen byder endvidere på musik fra Kierkegaards tid – Schumann, Mendelssohn og Liszt, nærmere betegnet kompositioner for klaver fra omkring 1840. Pianisten er Marie-Luise Bodendorff.

På Nordische Botschaftens hjemmeside fortælles det, at Kierkegaard opholdt sig flere gange i Berlin i midten af 1800-tallet. Han boede i nærheden af Gendarmenmarkt og var ret produktiv under sine Berlin-ophold.

Arrangementet, som foregår i Felleshus er gratis, men man bedes tilmelde sig på den mailadresse, som er opgivet på Nordische Botschaftens hjemmeside – hvor I også kan læse mere om arrangementet.

Skriv gerne en kommentar