Julegave-duft fra Berlin

Er du på juletur til Berlin og vil du gerne købe julegaver med hjem?

I så stor en by med så stort et udvalg af gaveartikler, er den største udfordring tit at indsnævre sine valgmuligheder. Jeg har før omtalt hjemmesiden Top10Berlin – se mit tidligere indlæg – som også har en top 10 over shopping steder. Det er ikke 10 steder, som jeg kan sige, er de 10 bedste – men det Top10Berlins bud på nogle anderledes, gode og inspirerende steder at finde sine julegaver.

I går hørte jeg i dansk TV, at det som står øverst på kvinders ønskeseddel er parfume. Det er det nok også i Tyskland, for øverst på Top10Berlins liste over gaveartikler er en parfumeforretning. Men det er ikke et helt almindelig parfumeri. Det er butikken Harry Lehmann, som sælger parfume efter vægt, og hvor kunden selv kan sammensætte sin parfume ved at snuse sig frem.

Butikken har eksisteret til 1920’erne, hvor Harry Lehmann fik idéen at fokusere på indholdet i stedet for indpakningen. Så kunderne kom med deres egne genbrugsflaconer og fik fyldt deres yndlingsduft på. Eller de fik måske lyst til at prøve en ny, som så blev noteret på kundens kort – således, at den var nemt at blande næste gang kunden kom.

Og sådan er det endnu, “Individuelle Duftberatung” er en del af konceptet. Har man ikke sin egen flacon med, kan man købe en i butikken. Og kære kvinder: butikken sælger også dufte til mænd. Harry Lehmann ligger i Kantstr. 106, som er tæt ved Bahnhof Zoo.

Top10Berlin kan I finde mange andre gavetilbud. God gavejagt!

Skriv gerne en kommentar