Jul i Rixdorf

Gratis in Berlin sendte nyhedsbrev i går om de gratis tilbud i Berlin i den kommende weekend. To af begivenhederne virkede særligt tiltrækkende på mig. De foregår begge i Rixdorf.

Rixdorf var for 100 år siden et stort forlystelseskvarter. Det fik dog så dårligt et ry, at det med kejserlig velsignelse blev besluttet i 1912, at kvarteret skulle have et nyt navn for at få chanchen for oprejsning. Det nye navn blev Neukölln. Men som vi kan forstå af Gratis in Berlins annoncering, så bruges navnet Rixdorf altså stadig – og det er nok oftest i forbindelse med nostalgi.

Fra fredag og resten af weekenden afholdes Alt-Rixdorfer Weihnachtsmarkt på Richardplatz. Det er et helt specielt julemarked, hvor 100 foreninger og organisationer er gået sammen om at skabe et hyggeligt og nostalgisk julemarked. Det er en mangeårig tradition, at dette marked afholdes den anden weekend i december. I skæret af de mange petroleumslamper kan man handle i boderne, hvor der sælges hjemmelavet legetøj, juleudsmykning, stearinlys, honning, marmelade m.m. Der er selvfølgelig også noget spiseligt at købe – pølser, kandiserede æbler, kager samt Glüwein og børnegløgg. Der er ponyridning og man kan møde de tre vise mænd med deres kameler, ja selve julemanden skulle også være der. I kan selv læse mere på Gratis in Berlin. Også hjemmesiden berlin.de  har en del information om julemarkedet i Rixdorf samt stemningsbilleder.

Den anden begivenhed er Rixdorfer Weihnachssalon. Det er en række kunsthåndværkere, der er gået sammen om at holde julesalon. Der sælges bl.a. bøger, huer, t-shirts, pullowere, smykker, knapper, nostalgiske emaljeskilte og postkort. Julesalonen har åbent i hele weekenden, I kan se åbningstiderne på Gratis in Berlin, hvor I også kan læse mere.

Skriv gerne en kommentar