Jazz m.m. i Englischer Garten

I Teehaus im Englischen Garten er der i dag, søndag den 11. august,  liflige klange af  klassisk, jazz og latinamerikansk musik. Kl. 13 spiller bratschisten Robin Hong. Hun er studerende ved Karajan akademiet i Berlin. Kl. 16 spiller JazzCombo der Deutschen Oper Berlin. Det er, som navnet antyder musikere fra Deutsche Opers orkester, og i dag spiller de Jazz, Gospel, Soul und Funk i den engelske have. Kl. 19 spiller det prisvindende band fra Columbien, Doctor Krapula. Se mere om programmet på Tehusets hjemmeside.

Nu vil I jo nok ikke sidde hele dagen i Tehuset i den Den engelske Have, men så kan I jo vælge, om det skal være musik til frokost, eftermiddagskaffen eller aftensmaden….

Den engelske have blev anlagt efter anden verdenskrig, hvor Tiergarten var i en miserabel forfatning, og mange af træerne blev fældet for at blive brugt til brændsel. Den engelske  General Bourne foreslog at anlægge en engelsk have som et minde om det gode engelsk-tyske samarbejde omkring luftbroen under blokaden. Med mere end 5000 træer fra det engelske kongehus’ parker blev forslaget realiseret og i 1952 indviede Berlins daværende borgmester Ernst Reuter og Englands udenrigsminister Eden Den engelske Have i Tiergarten. Der er altså 60 års jubilæum i år. I folkemunde blev Haven så kaldt “Garten Eden” (Edens have)…

På Tehusets hjemmeside kan man se, at der også er arrangementer med litteratur og kunstudstillinger. Og selvfølgelig er der servering af både mad og drikke. Menukortet kan ses på hjemmesiden og det byder på et fint udvalg af både morgenmads-, frokost- og middagsretter. Det var nok værd at lægge vejen forbi. På hjemmesiden kan I også se placeringen på bykortet via Googlemap – Tehuset ligger i nærheden af Schloss Bellevue og man skal stå af ved S-Bahnstation Bellevue, hvis man tager S-Bahn.

Skriv gerne en kommentar