Jauchzet! Frohlocket!

Julen er for mig lig med god julemusik. Noget af det jeg nyder at høre hvert år, er Bachs juleoratorium. Sidste gang jeg hørte det på koncert var i Berlin for et par år siden. Det var i Berliner Dom. I aften kl. 20 bliver juleoratoriet opført i Konzerthaus’ Grosser Saal. Så det er bare med at komme afsted og se, om der skulle være  billetter endnu.

Der er så mange iørefaldende melodier i juleoratoriet. Den første gang jeg hørte det, sad jeg bare med åbne ører og polypper lige fra Jauchzet! Frohlocket! brusede fra koret og hele koncerten igennem. Og siden har jeg elsket det stykke musik. Nu kan det også snart høres for fuld drøn på Riishøjsvej…. naboerne spiller også højt en gang imellem…

Det er Berliner Konzert Orchester, der spiller i Konzerthaus. Orkestrets kor samt Löwenkinder-Chor Berlin og Kinderchor des Georg-Friedrich-Händel-Gymnasiums synger sammen med solisterne:  Anne Bretschneider, sopran – Ines Muschka, alt – Holger Marks, tenor og Sebastian Bluth, bas.

På aftenens koncert opføres del 1 af juleoratoriet – der er 6 dele i alt, og jeg har aldrig oplevet, at de alle opføres på éen koncert. Det kunne man jo egentlig godt gøre – à la en Wagner-Ring opførelse.

Se info på Konzerthaus’ hjemmeside. Det ser ikke ud til, at koncerten er udsolgt – men måske er det klogt at gå hen og købe billetter allerede når billetkontoret åbner kl. 12.

Skriv gerne en kommentar