II. Berliner Musik-Film-Marathon

Indtil den 24. april løber Musik-Film-Marathon i Berlin. Filmene vises i biografen i Martin-Gropius-Bau. Og det ser da frygteligt spændende ud. Sikke da et væld af spændende film om film-musik og komponister. Det er næsten ikke til at begynde at remse op.

Men jeg nu alligevel lige nævne et par navne: I aften kan I se Christian Braad Thomsens film fra 2007 om Pelle Gudmundsen Holmgreen, hvor man bl.a. følger Kronos Quartetten opføre en af hans nyeste kompositioner og hvor Gudmundsen Holmgreen fortæller, hvad det betyder for ham at komponere. Der vises også en film om den græske film-musik-komponist Jan Cristou, som kun blev 44 år gammel. Endelig kan I se en film om den amerikanske sangskriver og tegner Daniel Johnston – en meget speciel person efter trailer videoen at dømme. Der er film fra kl. 18 indtil midnat.

Lørdag aften er der film om og med Miriam Makeba, en film om Oskar Sala, som bl.a. er berømt for opfindelsen af instrumentet Trautonium og for at være pioner indenfor den elektroniske musik. Jeg stødte på instrumentet i forbindelse med Brecht og Dessaus opera Die Verurteilung des Lukullus. Men Oskar Sala og instrumentet er nok mere kendt for at instrumentet anvendes i Hitschkock-filmen Fuglene. Den bliver så vist som en uhyggelig midnatsforestilling lørdag.

Søndag eftermiddag er der foredrag om hvordan Brecht, Eisler og Eisenstein anvendte musik til film. Jamen, hvorfor er man dog ikke i Berlin nu?

Og sådan bliver det bare ved og ved… film om Les Paul, en film om fænomenet Krautrock, filmen ONE11 AND 103 fra 1992 af John Cage og Henning Lohner osv. Der vises også en film om Fuzzy’s filmkompositioner – og Fuzzy er der selv. Det er faktisk tilfældet ved flere af filmforevisningerne, at filminstruktørerne er til stede.

Kig ind på Musik-Film-Marthons hjemmeside og bliv overvældet.

Skriv gerne en kommentar