IFA messen er igang

Den store elektronikmesse i Berlin IFA åbnede den 6. september og varer til og med på onsdag den 11. september.

Det er vel en af de messer, som både producenter, fagfolk og forbrugere regner for en af verdens største af slagsen. Her præsenteres ikke blot nyheder indenfor TV, internet, telefoner, kameraer, musikafspillere – men også indenfor elektroniske husholdningsapparater.

Messen har eksisteret i mere end 50 år, og en rigtig sjov ting på IFAs hjemmeside er IFA Chronik , hvor man får en fortælling om forskellige højdepunkter i IFAs historie. Som det altid er med Tyskland og historie er det på godt og ondt. Et af “højdepunkterne” på IFA messerne var nemlig den af nazisterne lancerede Volksempfänger – folkeradioen –  i 1933. Meget snedigt blev der produceret et radioapparat, som alle kunne få råd til, omkring 30 mark. Men det var selvfølgelig ikke så meget for folkets skyld som for nazisternes. Det var jo for, at så mange som muligt skulle have mulighed for at høre propagandaen. Radioen fik da også øgenavnet Goebbelsschnauze – fortælles det i den lille lydfil.

En anden sjov fortælling om IFA højdepunkter er præsentation af farvefjernsynet. Det er den daværende udenrigsminister Willy Brandt, der i 1967 trykker på knappen og sort hvid bliver til farve. Læg mærke til at farven kommer, før han trykker på knappen. Så den var altså kun en attrap, og teknikerne fik ikke helt synkroniseret. Andre højdepunkter på IFA er lancering af stereo, cd-afspilleren og BTX (Bildschirmtext) – det vi i dag kender som SMS. Herefter følger internettet og resten er historie, som man siger.

Nu kommer jeg ikke på IFA messen, for jeg er ikke i Berlin lige nu. Men hvis I er der og vil besøge messen, så gå ind på hjemmesiden for Privatbesucher, hvor I finder alle oplysninger. Noget som jeg lagde mærke til på hjemmesiden er, at de tilbyder rundvisninger på messen specielt for mennesker over 60 år – „Guided Tour 60+“. Det er godt tænkt. Og det er dejligt at se, at så stor en elektronik-messe gør sig klart, at også den aldersgruppe interesserer sig for og forbruger elektronik. Og så er de nok helt klar over, at det også er her pengene sidder løst til den slags….Se tider og mødested for Guided Tour 60+

Gå en tur på IFA messen og/eller en tur på IFAs hjemmeside.

P.S. Bliver det i dag, I besøger messen, kan I også få en koncert med Heino med. Ham med det lyse hår og den mørke stemme og  Blau blüht der Enzian – han er indbegrebet af det som de fleste forstår ved tysk slagermusik. Nå, måske kender I ham ikke? Men så hør ham på Youtube. Men! koncerten på IFA har et twist: Sammen med Heino spiller Knorkator – et legendarisk tysk band, som blander mange genrer og stilarter – bl.a. heavy metal og klassisk – på humoristisk vis. Se, sådan bragte IFA os vidt omkring 🙂

Skriv gerne en kommentar