Ich bin ein Berliner

….det var J. F. Kennedys velkendte solidaritetserklæring til berlinerne under den kolde krig – og den kan man orientere sig lidt mere om f.eks. på Kennedymuseet, som ligger på Unter den Linden, tæt på Brandenburger Tor. Og nu hvor jeg er ved at linke til Kennedymuseets hjemmeside, ser jeg, at de flytter og er lukket indtil efteråret. Så kan I studere deres hjemmeside lidt istedet for.

Kennedymuseet flytter til Ehemählige Jüdische Mädchenschule i Auguststrasse – et sted, hvor flere kunstgallerier tilsyndeladende holder til huse. Selve bygningen er fra 1930 og ser ud til at være værd at stifte nærmere bekendtskab med. Den er i de senere år blevet nænsomt restaureret – se billeder under fanen Architektur på hjemmesiden, som jeg linker til oven over. Fra efteråret kan vi altså også se Kennedymuseet der. Jeg har set Kennedymuseet ved Pariser Platz , men jeg vil se den bygning, de flytter til. Så det bliver et mål for min november-tur.

Nå, men det var noget andet jeg ville skrive om i dag. Sentensen Ich bin ein Berliner er nemlig også titlen på en serie portrætter, som Berliner Morgenpost præsenterer af borgere i Berlin – hvor de fortæller om deres erhverv. Der er alle mulige erhverv fra en gadefejer og en urmager til en tryllekunstner. Det er vældig underholdende at sidde og kigge – og så kan man træne lidt tysk samtidig – dette sidste var et hint til tysklærere og tyskstuderende. Se Ich-bin-ein-Berliner-serien på Berliner Morgenpost online.

Apropos portrætter af berlinere, så vil jeg lige minde om udstillingen BerlinMacher i Ephraim Palais, hvor der også vises portrætter af ukendte og kendte berlinere. Jeg så udstillingen i foråret og har skrevet indlæg om den. Udstillingen vises i anledning af byen Berlins 775 års jubilæum i år, og den kan ses til 28. oktober. I kan altså nå det endnu – jeg kan varmt anbefale den. Læs evt. mit tidligere indlæg om udstillingen.

Skriv gerne en kommentar