I Biffen – væk fra solen

Vi må nok lige ind på det igen. Der er risiko for 40 graders varme i Berlin i dag. Så I vil måske gerne ind i skyggen. Jeg har fundet et link, hvor I kan se vejrudsigten time for time – men ellers lyt efter i radio og TV, der varsles kraftigt uvejr i Brandenburg regionen i nat.

Nok om varmen for denne gang.

Jeg vil foreslå jer en tur i biografen, og specielt i Kino Babylon. De har en festival, hvor de hylder filminstruktøren  Ernst Lubitsch og komponisten Werner Richard Heymann. I dag er festivalens sidste dag.

De to arbejdede sammen om mange film, både i Tyskland og i Hollywood. Her i Danmark kender de fleste nok filmene fra Hollywood bedst, f.eks. filmen Ninotchka med Greta Garbo i hovedrollen.  Men også mange gode tyske film har de to sat deres signatur på, og en af de allerkendteste af dem er på programmet i dag. Det er Ufa-klassikeren Die drei von der Tankstelle. Her medvirker nogle af de populæreste tyske skuespillere fra tiden Lilian Harvey, Willy Fritsch, Heinz Rühmann  og Oskar Karlweis. Og fra filmen blev sangen Ein Freund, ein guter Freund en såkaldt Gassenhauer – altså en landeplage. Den ville jeg godt bruge noget af min søndag eftermiddag i skyggen på. Filmen spiller kl. 14.30 i sal 2.

Derefter kan I nå en af Hollywood filmene, hvor Lubitsch og Heymann har arbejdet sammen. Det er The Shop around the Corner (Rendezvous nach Ladenschluss). Filmen er fra 1940 og har Margaret Sullavan og James Stewart i hovedrollerne. Den er med undertekster, altså ikke synkroniseret. Filmen spiller kl. 17 i sal 1.

Så er eftermiddagen jo faktisk gået godt, og varmen forhåbentlig aftaget en smule udenfor.

Hvis I ikke lige sværger til den type film som jeg har omtalt her, så har Babylon mange andre film på programmet. Desuden er der en del biografer i Berlin, og der spilles selvfølgelig også helt aktuelle film. I kan se en oversigt over biograferne på hjemmesiden Kinos Berlin. Den er desværre noget reklamebefængt, men det er den bedste, jeg lige kunne finde. Et tip: Kino International på Karl Marx Allé er værd at besøge alene på grund af interieuret.

 

Skriv gerne en kommentar