Husk udstillingen med Anton Graffs portrætter

Udstillingen med portrætmalerier af Anton Graff (1736-1813), Anton Graff Gesichter einer Epoche (en epokes ansigter), vises stadig på Alte Nationalgalerie, og I kan se den indtil den 23. februar.

Hvis man googler Anton Graff, kan man se en masse af hans portrætmalerier. Meget interessant er det at se Graffs selvportrætter gennem livet, lige stærk i blikket – men også tydeligt tilføjet tidens tegn. Anton Graff er – hvilket er nyt for mig at vide – ophavsmanden til det meget kendte portræt af Frederik den store, og han malede faktisk mange af oplysningstidens store og lysende ånder. Heriblandt kan nævnes: Schilling, Lessing, Moses Mendelssohn, Herder og Henriette Herz. Og det nævnes i omtalerne af udstillingen, at alle betydelige kunstnere og velhavende mennesker er blevet malet af Graff. Portrætterne er malet så helt særligt, de er næsten levende i blikket.

Ikke desto mindre har jeg ikke hørt hans navn, før jeg læste artiklen i MuseumsJournal – men hans portrætter af de kendte personer kan jeg godt genkende. Især det af Frederik den store. I forbindelse med udstillingens åbning bragte Tagesspiegel en artikel, og den kan jeg godt anbefale jer at læse – den er meget velskrevet og informativ. Læs artiklen her.

Læs mere om udstillingen, åbningstider m.m. på Alte Nationalgaleries hjemmeside og læs endnu mere på udstillingens egen hjemmeside http://www.antongraffinberlin.de/index.php?id=1492 bl.a. om foredrag om de enkelte portrætter og rundvisninger i udstillingen hver anden søndag.

Se introduktionsfilmen på YouTube, den giver virkelig lyst til at se udstillingen.

Skriv gerne en kommentar